Κορονοϊός στην Ελλάδα: Live ο χάρτης με τα κρούσματα

Στην ιστοσελίδα του Johns Hopkins, που καταγράφει live την εξάπλωση του κορονοϊού, εμφανίζεται από την περασμένη Τετάρτη και η Ελλάδα. Ποια τα μέχρι ώρας στοιχεία για κρούσματα και νεκρούς σε παγκόσμια κλίμακα.
Κορονοϊός στην Ελλάδα: Live ο χάρτης με τα κρούσματα
iEidiseis

iEidiseis

19:31 - 04/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 19:58 - 04/03/2020

Ο διαδικτυακός χάρτης του Johns Hopkins Center for Systems Science and Engineering (τον οποίο μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ) παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού, καθώς και τους θανάτους και τον αριθμό των ατόμων που έχουν αναρρώσει, για όλες τις χώρες που επηρεάζει η επιδημία.

Από την περασμένη εβδομάδα μάλιστα, οπότε και επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του φονικού ιού στη χώρα μας, η πλατφόρμα απεικονίζει πλέον και την Ελλάδα.

Σήμερα, Τετάρτη (4/3), σε σχετική ένδειξη, η εφαρμογή αναφέρει πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας είναι οκτώ, ωστόσο αναμένεται σε λίγο να ανγράφει εννέα, σύμφωνα με και με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείο Υγείας για τη διάδοση του ιού στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, πως δύο νέα κρούσματα της νόσου COVID-19 στη χώρα μας έγιναν γνωστά σήμερα. Το όγδοο κρούσμα είναι ένας άνδρας από τη Θεσσαλονίκη, στενή επαφή του πέμπτου κρούσματος, ενώ το ένατο κρούσμα είναι ένας άνδρας, ο οποίος είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πάτρας. Πληροφορέις αναφέρουν, μάλιστα, πως το ένατο κρούσμα είναι το πρώτο «βαρύ» περιστατικό στη χώρα μας.

ελλαΧΑ

Πάνω από 3.000 οι νεκροί

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα (19:50 ώρα Ελλάδας) ο χάρτης, του οποίου τα στοιχεία αξιοποιούν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, η Αμερικανική Επιτροπή Υγείας αλλά και η Κίνα, καταγράφει συνολικά:

  • 94.251 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού,
  • με 3.214 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους
  • και 51.039 να έχουν διαφύγει του κινδύνου.

Υπενθυμίζεται πως ο ΠΟΥ έχει αυξήσει την επικινδυνότητα για τις επιπτώσεις της νόσου σε πολύ υψηλό επίπεδο, ενώ έχει αναβαθμιστεί και το αντίστοιχο επίπεδο που αφορά πολίτες της ΕΕ. Έως τις 2 Μαρτίου, ο ιός είχε καταγραφεί σε 66 χώρες, στις οποίες ανιχνεύθηκαν κρούσματα.

ελχαχα

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων