Ελλάδα

Άνω Γλυφάδα: Δραματική διάσωση γυναίκας από χείμαρρο – Την έσωσαν στο «παρά πέντε» (βίντεο)

Σοκαριστικές εικόνες από την Άνω Γλυφάδα. Η στιγμή που δύο άνδρες διασώζουν γυναίκα από τα ορμητικά νερά λίγο πριν την παρασύρουν.
Άνω Γλυφάδα: Δραματική διάσωση γυναίκας από χείμαρρο - Την έσωσαν στο «παρά πέντε» (βίντεο)

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στην Άνω Γλυφάδα, όπου η σφοδρή κακοκαιρία μετέτρεψε τους δρόμους σε επικίνδυνους χειμάρρους. Μέσα στο χάος που προκάλεσαν τα ορμητικά νερά, μία γυναίκα γλίτωσε κυριολεκτικά στο «παρά πέντε» χάρη στην αυτοθυσία δύο ανδρών, την ώρα που λίγα τετράγωνα πιο μακριά μία άλλη γυναίκα παρασύρθηκε και έχασε τη ζωή της.

Τι έφταιξε για την καταστροφή στην Άνω Γλυφάδα – Η εξήγηση Λέκκα

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, η γυναίκα επιχείρησε να διασχίσει πεζή δρόμο που είχε μετατραπεί σε ορμητικό χείμαρρο. Η στάθμη των νερών είχε ανέβει επικίνδυνα, με την ορμή τους να απειλεί άμεσα τη ζωή της.

Τότε, δύο άνδρες δεν δίστασαν να μπουν μέσα στα φουσκωμένα νερά, ρισκάροντας τη δική τους ασφάλεια. Με συντονισμένες κινήσεις, την άρπαξαν από τα χέρια και κατάφεραν να τη μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο, αποτρέποντας την παράσυρσή της και μια δεύτερη τραγωδία στην περιοχή.

«Κατέβηκε» το βουνό στην Άνω Γλυφάδα – Λάσπη, καταστροφή και απόγνωση μετά την κακοκαιρία

Βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει η Άνω Γλυφάδα την επόμενη μέρα από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι εικόνες που αντικρίζουν κάτοικοι και Αρχές είναι αποκαρδιωτικές. Δρόμοι γεμάτοι λάσπες και φερτά υλικά, αυτοκίνητα να τα έχει παρασύρει το νερό, κατεστραμμένες αυλές και μια γειτονιά σε σοκ μετά τον τραγικό θάνατο μιας 56χρονης γυναίκας, που προσπάθησε να περάσει τον χείμαρρο που είχε δημιουργηθεί.

Το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας από Γλυφάδα, Βούλα, Βάρη και Βουλιαγμένη

Η κακοκαιρία έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα αρκετές περιοχές της Αττικής, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να καταγράφονται σε Γλυφάδα, Βούλα, Βάρη και Βουλιαγμένη.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μία γυναίκα 56 ετών έχασε τη ζωή της όταν, ενώ κινούνταν πεζή στην οδό Κυρίλλου Μεθοδίου στην Άνω Γλυφάδα, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και εγκλωβίστηκε κάτω από σταθμευμένο όχημα.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες ανέσυραν τη γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της, ενώ στη συνέχεια παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Δρόμοι–ποτάμια

Η έντονη βροχόπτωση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, μετέτρεψε μέσα σε λίγα λεπτά τους δρόμους της Άνω Γλυφάδας σε ορμητικούς χειμάρρους. Πέτρες, μπάζα, χώματα και σκουπίδια κατέβηκαν με δύναμη από τον Υμηττό, δημιουργώντας εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, κάδοι απορριμμάτων και παρκαρισμένα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά, κινούμενα ανεξέλεγκτα. «Τα αυτοκίνητα έμοιαζαν με βάρκες», λένε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας εικόνες που δύσκολα χωρά ο ανθρώπινος νους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τι έφταιξε για την καταστροφή στην Άνω Γλυφάδα - Η εξήγηση Λέκκα
Ο Βενιζέλος επιμένει: Η χώρα είναι «μη διακυβερνήσιμη» - Με ευθύνη Μητσοτάκη
Ευάγγελος Βενιζέλος Chevron Right