Ελλάδα

Καλλιθέα: Νεαροί παρέσυραν με ΙΧ τρανς γυναίκα – Ρατσιστικά τα κίνητρά τους

Τα τέσσερα άτομα - που είναι 19 έως 20 ετών - συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στην Καλλιθέα.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράση συνέλαβαν τέσσερα άτομα στην Καλλιθέα τα οποία επιβαίνοντας σε όχημα παρέσυραν και τραυμάτισαν τρανς γυναίκα.

Πρόκειται για νεαρούς μεταξύ 19 και 20 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και εξύβριση κατά συναυτουργία, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (21/5), στην περιοχή της Καλλιθέας, οι κατηγορούμενοι, επιβαίνοντες σε όχημα, προσέγγισαν τρανς γυναίκα και προέβησαν σε υβριστικές επιθέσεις σε βάρος της με εκφράσεις που έθιγαν την ταυτότητα φύλου της, ενώ παράλληλα της έριξαν αυγά και αντικείμενα.

Μεταμεσονύκτιες ώρες της Παρασκευής (22/5) οι κατηγορούμενοι πήγαν ξανά στο σημείο και συνέχισαν τη σε βάρος της εξυβριστική και επιθετική συμπεριφορά.

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ επέστρεφε στο σπίτι της, οι νεαροί την χτύπησαν με το όχημά τους, προκαλώντας της σωματικές βλάβες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
«Να κοιμάστε ήσυχοι» - Μουρμούρα στη Βουλή με τη φράση Γεραπετρίτη για τη «Γαλάζια Πατρίδα»