Κορονοϊός: Έλληνας ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης από Κίνα προς Γαλλία

Ένας Έλληνας φέρεται να βρίσκεται στο αεροπλάνο που μεταφέρει Ευρωπαίους πολίτες από την Κίνα στη Γαλλία στο πλαίσιο επιχείρησης επαναπατρισμού λόγω του κορονοϊού
Κορονοϊός: Έλληνας ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης από Κίνα προς Γαλλία
iEidiseis

iEidiseis

14:35 - 02/02/2020
Τελευταία ενημέρωση: 14:41 - 02/02/2020

Ένας Έλληνας φέρεται να είναι μεταξύ των επιβατών ενός αεροπλάνου που αναχώρησε από την Κίνα με προορισμό τη Γαλλία στο πλαίσιο επιχείρησης επαναπατρισμού Ευρωπαίων λόγω του κορονοϊού.

Πρόκειται για το δεύτερο γαλλικό αεροπλάνο που μεταφέρει Ευρωπαίους πολίτες από την Κίνα και από την Γουχάν, απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία του νλεου ιού, που λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας.

Επιβάτες 30 διαφορετικών εθνικοτήτων επιβαίνουν στο αεροσκάφος, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Μεταξύ των επιβατών φέρεται να είναι και ένας από τους τρεις Έλληνες που είχαν παγιδευτεί στην Χουμπέι της Κίνας, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Πρόκειται για έναν Έλληνα από την Γουχάν και σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, θα υποβληθεί σε εξετάσεις και θα παραμείνει για λίγες ημέρες στη Γαλλία μέχρι να μπορέσει να φτάσει στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα του κορονοϊού στην Κίνα έχουν ξεπεράσει τα 14.000, ενώ οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 300. Την ίδια στιγμή, καταγράφηκε και ο πρώτος θάνατος από κορονοϊό εκτός της Κίνας (αναλυτικά ΕΔΩ).

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων