Κόσμος

Ο Τραμπ παρήγγειλε μπέργκερ στον Λευκό Οίκο και έδωσε φιλοδώρημα 100 δολαρίων στη διανομέα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος βρήκε την ευκαιρία και μίλησε για το Ιράν, τον Πάπα Λέοντα και τα… φιλοδωρήματα.
Ντόναλντ Τραμπ Μπέργκερ
AP | Alex Brandon

Μια παράδοση φαγητού από τα McDonald’s στον Λευκό Οίκο, τη Δευτέρα (13/4), μετατράπηκε σε μια από τις πιο σουρεαλιστικές συνεντεύξεις Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ, κατά την οποία ο 79χρονος Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε για τα πάντα – από τον πόλεμο με το Ιράν και την κόντρα με τον Πάπα Λέοντα μέχρι τις τρανς αθλήτριες, δίνοντας φιλοδώρημα 100 δολαρίων στη διανομέα.

Τραμπ: «Αυτό δεν μοιάζει στημένο, ε;»

Όλα ξεκίνησαν όταν η Σάρον Σίμονς, εργαζόμενη στην DoorDash [σ.σ. εταιρεία online παραγγελιών και διανομής φαγητού], εμφανίστηκε στον Λευκό Οίκο κρατώντας δύο σακούλες με μπέργκερ. «Έχω μια παραγγελία μέσω του DoorDash για εσάς, κύριε Πρόεδρε», του είπε φορώντας το κόκκινο μπλουζάκι της εταιρείας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, γνωστός για την αγάπη του στο fast food, παρέλαβε τις σακούλες μπροστά στις κάμερες και στράφηκε προς τους δημοσιογράφους λέγοντας: «Αυτό δεν μοιάζει στημένο, ε;».

Το περιστατικό αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια προώθησης της πολιτικής του για κατάργηση της φορολογίας στα φιλοδωρήματα. Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι χάρη σε αυτό το μέτρο, η Σίμονς έλαβε φέτος επιστροφή φόρου 11.000 δολαρίων.

Από τα μπέργκερ στον Πάπα και στο Ιράν

Ο τόνος άλλαξε γρήγορα, καθώς οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Αμερικανό Πρόεδρο για μια εικόνα που είχε δημοσιεύσει στο Truth Social, η οποία τον απεικόνιζε ως τον Ιησού Χριστό μέσω τεχνητής νοημοσύνης – αργότερα η εν λόγω ανάρτηση διεγράφη.

«Την ανέβασα, νόμιζα ότι ήμουν εγώ ως γιατρός και ότι είχε σχέση με τον Ερυθρό Σταυρό», απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας: «Και κάνω τον κόσμο καλύτερο. Κάνω τους ανθρώπους πολύ καλύτερους».

Στο θέμα του Ιράν, ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις ξανάρχισαν παρά τα πρόσφατα αδιέξοδα, λέγοντας πως η Τεχεράνη «θέλει πολύ έντονα» να κλείσει συμφωνία, ενώ επανέλαβε ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να αποτρέψει την απόκτηση πυρηνικών όπλων.

Για τον Πάπα Λέοντα ΙΔ’ ήταν εξίσου ευθύς, δηλώνοντας: «Δεν θα ζητήσω συγγνώμη. Αυτός κάνει λάθος. Ο Πάπας Λέων είπε πράγματα που είναι λανθασμένα. Ήταν αντίθετος σε αυτό που κάνω με το Ιράν, αλλά δεν γίνεται να υπάρχει πυρηνικό Ιράν». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ποντίφικας «είναι πολύ αδύναμος στο έγκλημα και σε άλλα ζητήματα».

«Δεν έχω άποψη, εδώ είμαι για τα φιλοδωρήματα»

Πάντως, το σκηνικό πήρε ακόμη πιο απρόβλεπτη τροπή όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ρώτησε τη Σάρον Σίμονς τη γνώμη της σχετικά με τη συμμετοχή τρανς αθλητριών στον γυναικείο αθλητισμό. Η διανομέας απάντησε ειλικρινά: «Πραγματικά δεν έχω άποψη γι’ αυτό. Εγώ εδώ είμαι για τα φιλοδωρήματα χωρίς φόρο».

Στη συνέχεια, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τη Σάρον Σίμονς αν ο Λευκός Οίκος αφήνει καλά πουρμπουάρ. Εκείνη δίστασε απαντώντας «εμ…», οπότε ο Ντόναλντ Τραμπ παρενέβη, έβγαλε μετρητά από την τσέπη και της έδωσε αυτό που φάνηκε να είναι ένα χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων, λέγοντας το εξής: «Ευχαριστώ! Μου το θύμισες!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Φίτζι Chevron Left
Το μυστηριώδες νησί που δεν είναι έργο της φύσης
SOS από τους επιστήμονες – Η Γη αντέχει μόνο 2,5 δισ. ανθρώπους
Πληθυσμός Chevron Right