Ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού για μια μπάρα χρυσού θα λάβει χώρα το φετινό καλοκαίρι στη Λαπωνία της Φινλανδίας.
Ντόπιοι και τουρίστες θα πρέπει να εξερευνήσουν τα μονοπάτια και τα αξιοθέατα του Λέβι, ενός θερέτρου στη βόρεια Φινλανδία, γνωστού για τις χειμερινές πίστες σκι και τη θέα στο Βόρειο Σέλας.
Μη νομίζετε ότι η πλάκα χρυσού είναι πολύ μεγάλη: σε μέγεθος θυμίζει πιο πολύ μια πλάκα σοκολάτας, αλλά η αξία της φτάνει τα 20.000 ευρώ.
View this post on Instagram
Το «Κυνήγι του ήλιου του μεσονυχτίου» (Midnight Sun Hunt) ξεκινά στις 18 Ιουνίου από το Κέντρο Επισκεπτών του Λέβι, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να παραλάβουν τον πρώτο τους στοιχείο και να εγγραφούν για το κυνήγι.
Στη συνέχεια, θα μοιραστούν επιπλέον στοιχεία που θα καθοδηγήσουν τους πεζοπόρους μέσα από τοπικά μονοπάτια, αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος, φέρνοντάς τους κάθε φορά πιο κοντά στο κρυμμένο έπαθλο.
Το τελικό στοιχείο είναι προγραμματισμένο να αποκαλυφθεί στις 22 Αυγούστου, καθώς το κυνήγι θησαυρού θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι. Βέβαια, είναι πολύ πιθανό μέχρι τότε να βρεθεί ο χρυσός.
Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να λάβουν μέρος καθοδηγούνται να μετακινούνται υπεύθυνα, να παραμένουν εντός των επιτρεπόμενων περιοχών και να σέβονται το φυσικό περιβάλλον. Το κυνήγι δεν απαιτεί σκάψιμο ούτε αλλοίωση του εδάφους με οποιονδήποτε τρόπο, δήλωσαν οι διοργανωτές.
Η Φινλανδία δεν θέλει τουρίστες μόνο τον χειμώνα
Το Λέβι βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο και είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για σκι στη Φινλανδία και ένας δημοφιλής χειμερινός πόλος έλξης. Γεωγραφικά, ανήκει στην Λαπωνία, την «πατρίδα» του Άγιου Βασίλη.
Στο χιονοδρομικό κέντρο του Λέβι, πέρα από σκι, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν αλεξίπτωτο πλαγιάς (παραπέντε), πεζοπορία, ράφτινγκ σε ποτάμια και ορεινή ποδηλασία.
Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η περιοχή βιώνει το φαινόμενο του ήλιου του μεσονυχτίου, προσφέροντας στη Λαπωνία φως και τις 24 ώρες της ημέρας κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων περιόδων.
Το κυνήγι θησαυρού είναι μια προσπάθεια να επισκεφτούν περισσότεροι τουρίστες την περιοχή κατά το καλοκαίρι.
«Το Λέβι είναι γνωστό κυρίως για τον χειμώνα του, αλλά το βόρειο καλοκαίρι παραμένει ακόμα ανεξερεύνητο από πολλούς», δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση η Satu Pesonen, διευθύνουσα σύμβουλος του Visit Levi.
Και κατέληξε: «Θέλουμε να δώσουμε στους ταξιδιώτες έναν νέο λόγο να επισκεφθούν το Λέβι, τότε που ο ήλιος δεν δύει ποτέ και το τοπίο των λόφων αποκαλύπτει μια εντελώς διαφορετική πλευρά του εαυτού του».


