Κορονοϊός στην Κύπρο: Κλείνει το μεγαλύτερο νοσοκομείο ⎯ Θετικός ο επικεφαλής κλινικής του

Μεταξύ των πρώτων δύο κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Κύπρο, συγκαταλέγεται ο επικεφαλής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Ανησυχία για τους ασθενείς που είδε.
Κορονοϊός στην Κύπρο: Κλείνει το μεγαλύτερο νοσοκομείο ⎯ Θετικός ο επικεφαλής κλινικής του
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
iEidiseis

iEidiseis

17:10 - 10/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 17:36 - 10/03/2020

Σε καραντίνα έχει τεθεί το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κύπρου, καθώς ο επικεφαλής ιατρός της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του είναι ένα από τα δύο θετικά κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν χθες στη χώρα.

Πρόκειται για έναν 64χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να είχε προσφάτως επιστρέψει από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε καραντίνα η Καρδιοχειρουργική Κλινική

Στο πλαίσιο αυτό, οι κυπριακές αρχές ανέστειλαν για 48 ώρες τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείο της Λευκωσίας, ενώ έθεσαν σε καραντίνα την Καρδιοχειρουργική Κλινική.

«Αποφασίστηκε για τις επόμενες 48 ώρες να ακυρωθούν όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού, χειρουργεία, εισαγωγές και επισκέψεις. Το καρδιολογικό που δούλευε ο συγκεκριμένος ιατρός, θα κλείσει σταδιακά και θα αγοραστούν υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα» ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Από το βράδυ της Δευτέρας, έχουν υποβληθεί σε έλεγχο όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που είχαν έρθει σε επαφή με τον 64χρονο. Έχουν, ληφθεί πάνω από 150 δείγματα, τα οποία έχουν αποσταλεί στο «Ινστιτούτο Γενετική» για ανάλυση, σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ.

Μέχρι τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, έχει ζητηθεί απ’ όλους να «αυτοπεριοριστούν», όπως επεσήμανε ο κ. Ιωάννου.

Ανησυχία για τους ασθενείς που είδε ο 64χρονος

Μιλώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο 64χρονος καρδιοχειρουργός δήλωσε ότι επέστρεψε από το Λονδίνο στις 3 Μαρτίου του 2020, χωρίς να παρουσιάσει συμπτώματα του ιού.

Μάλιστα, το διάστημα που ακολούθησε εργαζόταν κανονικά, συμμετέχοντας στην εξέταση πολλών περιστατικών. Εκτιμάται ότι πρόλαβε να έρθει σε επαφή με διάφορους ασθενείς

Την Κυριακή (8/3), ωστόσο, άρχισε να νιώθει τα πρώτα συμπτώματα, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε εξετάσεις για τον νέο κορονοϊό, οι οποίες και αποδείχθηκαν θετικές.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων