Ώρες αγωνίες βιώνει η οικογένεια και οι φίλοι του 53χρονου υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργου Μυλωνάκη, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Εντατική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ύστερα από ρήξη ανευρύσματος.
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάστασή του κρίνεται «σοβαρή αλλά ελεγχόμενη», ενώ έχει ήδη υποβληθεί σε εμβολισμό ανευρύσματος, με στόχο τον έλεγχο της αιμορραγίας. Στο νοσοκομείο βρέθηκαν φίλοι και συνεργάτες από τον πολιτικό χώρο για να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας του, ενώ στο πλευρό του παραμένει συνεχώς και η σύζυγός του, Τίνα Μεσσαροπούλου.
Μεταξύ άλλων, στο νοσοκομείο μετέβησαν για να ενημερωθούν και να εκφράσουν τη στήριξή τους, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού Στέλιος Κουτνατζής.
Ο Γιώργος Μυλωνάκης διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο το πρωί της Τετάρτης, έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Μέγαρο Μαξίμου, και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Μετά την άμεση μεταφορά του, υποβλήθηκε σε επείγουσες απεικονιστικές εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ρήξη εγκεφαλικού ανευρύσματος, προκαλώντας εγκεφαλική αιμορραγία.
Εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης, οι γιατροί προχώρησαν σε επείγουσα επέμβαση εμβολισμού, με στόχο την ανακοπή της αιμορραγίας.
Η διαδικασία αυτή αποτελεί ενδοαγγειακή τεχνική, κατά την οποία ένας καθετήρας οδηγείται στο σημείο της ρήξης, ώστε να απομονωθεί το ανεύρυσμα από τη ροή του αίματος.
Το ιατρικό ανακοινωθέν:
«Σήμερα 15.04.2026 και ώρα 09:30 διεκομίσθη στο Νοσοκομείο ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”, μετά από λιποθυμικό επεισόδιο, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κος Γεώργιος Μυλωνάκης, όπου υποβάλλεται στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή αλλά ελεγχόμενη».
Δείτε φωτογραφίες από τον Ευαγγελισμό:








