Το διαδίκτυο έχει την κακή συνήθεια να μην ξεχνά ποτέ, και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Νίκος Νυφούδης, το ένιωσε για τα καλά.
Ο στενός πλέον συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε στην αρκετά άβολη θέση να δίνει τηλεοπτικές εξηγήσεις για παλαιότερες αναρτήσεις του, οι οποίες είδαν ξαφνικά το φως της δημοσιότητας και στις οποίες στόλιζε τον νυν αρχηγό του ως τον «πιο ανεπανάληπτο ψεύτη στην Ιστορία».
Μιλώντας στο Mega, ο 46χρονος πολιτικός απάντησε: «Στα 21 χρόνια είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι να αλλάζουν, δεν είμαστε δέντρα και οι πολιτικές θέσεις δεν είναι χαραγμένες σε πέτρα», δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.
Κληθείς να σχολιάσει αν αναγνωρίζει ο ίδιος λάθη του παρελθόντος, ο Νίκος Νυφούδης απάντησε ότι πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας έχει προχωρήσει σε αυτοκριτική, μέσα από περιοδείες και τοποθετήσεις του στην Ελλάδα.
Ο κ. Νυφούδης σημείωσε ότι δραστηριοποιείται στην πολιτική για περισσότερα από 20 χρόνια, έχοντας ξεκινήσει από νεαρή ηλικία, καθώς κατεβαίνει υποψήφιος από τα 21 του και έχει συμμετάσχει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, κυρίως στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Αποκάλυψε μάλιστα ότι η συνεργασία τους προέκυψε πρόσφατα, αφού ο πρώην πρωθυπουργός τον επηρέασε τόσο προσωπικά που τον έπεισε να αφήσει ακόμα και τη δουλειά του για να μπει στην πρώτη γραμμή της ΕΛΑΣ.
Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η επιλογή του είναι συνειδητή και αν το νέο εγχείρημα αποτύχει να πείσει τον κόσμο, τότε για τους ίδιους «είναι ώρα να αποσυρθούν».


