Το γιαουρτλού κεμπάμπ από αρνίσιο κιμά, ο οποίος ενισχύεται συνήθως από λίγο μοσχάρι, είναι ένα από τα πιο εύκολα και «μερακλίδικα» πιάτα που μπορούμε να φτιάξουμε την Τσικνοπέμπτη στο σπίτι.
Τα κεμπάμπ θα τα προμηθευτούμε έτοιμα από το σούπερ μάρκετ ή τον κρεοπώλη μας κι εμείς θα κάνουμε τα υπόλοιπα. Την σάλτσα ντομάτα, με την οποία θα «τελειώσουμε» το πιάτο μας στον φούρνο για να μοσχοβολήσει το σπίτι.
Υλικά για τη σάλτσα:
2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ
30 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
1 κουτ. σούπας ρίγανη
1 κουτ. σούμας μέλι
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
1 κιλό γιαούρτι σακούλας
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κουτ. σούπας δυόσμο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε σχαροτήγανο το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο ψήνουμε τα κεμπάμπ μέχρι να πάρουν χρώμα. Δεν θέλουμε να ψηθούν μέχρι μέσα.
Σε πυρίμαχο ταψί απλώνουμε τα κεμπάμπ, από τα οποία έχουμε αφαιρέσει το ξυλάκι.
Χτυπάμε σε μπλέντερ όλα τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε το κρέας.
Αναμειγνύουμε τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού και την απλώνουμε από πάνω.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να αρπάξει λίγο η επιφάνεια του γιαουρτιού.
Δείτε το σχετικό βίντεο: