Ελλάδα

ΠΝΟ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη σε όλα τα πλοία – Να απεγκλωβιστούν τα πληρώματα από τη Μέση Ανατολή

Η ΠΝΟ δηλώνει ότι «κανένα πλοίο δεν θα φύγει από την Ελλάδα για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.».
ΠΝΟ
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026 η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με αίτημα των απεγκλωβισμό των πληρωμάτων των ελληνόκτητων πλοίων από την επικίνδυνη ζώνη της Μέσης Ανατολής.

Η απεργία έχει ώρα έναρξης 00.01 και ώρα λήξης 24.00.

Όπως σημειώνει, «η Διοίκηση της ΠΝΟ κρίνει ιδιαιτέρως σοβαρή και επικίνδυνη την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με τον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή για τους εκατοντάδες Ναυτικούς Έλληνες και αλλοδαπούς που παραμένουν εκεί εγκλωβισμένοι.

»Ταυτόχρονα, θεωρεί προκλητική την ενέργεια την οποία ήδη καταγγείλαμε και με επιστολή, ότι εταιρεία σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση όπως μας αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της, ετοίμαζε την αποστολή πλοίου στην περιοχή που μαίνεται ο πόλεμος.

  • Απαιτούμε τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των Ναυτικών που βρίσκονται στην παραπάνω περιοχή.
  • Να κηρυχθεί απαγορευμένη περιοχή να προσεγγίζουν πλοία.
  • Να ληφθεί μέριμνα από το Υπουργείο για τους σπουδαστές που είναι στα εν λόγω πλοία και δεν μπορούν να επιστρέψουν να συνεχίσουν τη σχολή τους.

«Όπως ξεκαθαρίστηκε και στον εκπρόσωπο της επίμαχης εταιρείας που επισκέφθηκε τα γραφεία της Ομοσπονδίας μας, κανένα πλοίο δεν θα φύγει από την Ελλάδα για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.».

Η ΠΝΟ δεν διευκρινίζει ποια είναι η «επίμαχη εταιρεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Καύσιμα: Ξεκίνησε το νέο κύμα αυξήσεων στην Ελλάδα - To χειρότερο σενάριο
Τραμπ για Ιράν: «Θέλουν να μιλήσουμε, τους είπα 'πολύ αργά'» – «Δεν έχουμε παραλύσει», λέει ο Πεζεσκιάν
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ Chevron Right