Κόσμος

Ουκρανία: Προς νέο κύμα επιστράτευσης – Η Ρωσία επελαύνει ταχύτερα από την έναρξη του πολέμου

Ενώ ο Ζελένσκι συζητά με τους «προθύμους» στο Λονδίνο, ο ρωσικός στρατός επιταχύνει την επέλασή του στην Ουκρανία.
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
AP

Στα όπλα πρόκειται να καλέσει το Κίεβο ακόμη μεγαλύτερο αριθμό αντρών, αυξάνοντας τους ρυθμούς επιστράτευσης, την ώρα που η Ρωσία επελαύνει στο Ντονμπάς με ρυθμούς υψηλότερους της έναρξης της εισβολής.

Η επιστράτευση και η βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης των νεοσύλλεκτων αποτελεί βασικό καθήκον για την ενίσχυση του ουκρανικού στρατού λέει ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Αλεξάντρ Σύρσκι.

Κατά την άποψή του, η Ουκρανία «δεν μπορεί να μείνει στάσιμη» στη στρατιωτική εκπαίδευση. Πιστεύει ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να αναπτυχθούν και να προχωρήσουν. Η βασική γενική στρατιωτική εκπαίδευση για το επιστρατευμένο προσωπικό έχει αυξηθεί σε 51 ημέρες. Επίσης, υποβάλλονται σε επαγγελματική εκπαίδευση και σε περίοδο προσαρμογής εντός των μονάδων τους.

Ο Σύρσκι σημείωσε ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να βελτιωθεί. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη φάση προσαρμογής των νεοσύλλεκτων στη διάρκεια της βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης, καθώς τότε συμβαίνουν οι περισσότερες «μη εξουσιοδοτημένες απουσίες» από τις μονάδες τους, πρόσθεσε, σε μια πιο δέουσα ρητορική διατύπωση από τη λέξη λιποταξία.

Επέλαση

Την ίδια ώρα η Ρωσία κατέλαβε δύο ακόμη χωριά στην ανατολική Ουκρανία, καθώς οι ειδικοί λένε ότι σαρώνει την περιοχή με έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς από την έναρξη του πολέμου.

Ο στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του Τσερβόνε, στην περιοχή Ντόνετσκ της Ουκρανίας, και της Νοβοντανίλιβκα, στη γειτονική περιοχή Ζαπορίζια, δήλωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν 200 τετραγωνικά μίλια εδάφους τον Νοέμβριο, από 100 τετραγωνικά μίλια τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το DeepState, έναν αξιόπιστο χάρτη του πεδίου της μάχης με έδρα την Ουκρανία.

Η ταχύτητα προέλασης πλησίαζε την ταχύτερη από την αρχική εισβολή πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια, δήλωσε το Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου, ένα αμερικανικό think tank.

«Αυτές οι επιτυχίες πιθανότατα θα βοηθήσουν να πειστεί ο Τραμπ ότι η ειρήνη πρέπει να διαπραγματευτεί με τους όρους της Ρωσίας και ότι η αποστολή όπλων και βοήθειας στο Κίεβο είναι χάσιμο χρόνου», αναφέρει η Telgraph/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ουκρανία Γαλλία Γερμανία Βρετανία Βολοντίμιρ Ζελένσκι Εμανουέλ Μακρόν Φρίντριχ Μερτς Κιρ Στάρμερ Chevron Left
Κρίσιμες διαβουλεύσεις των Ευρωπαίων με τον Ζελένσκι για την Ουκρανία στη σκιά της αμερικανικής στάσης
The 2Night Show: Προκόπης Αγαθοκλέους και Αργύρης Αγγέλου οι καλεσμένοι στον ΑΝΤ1
The 2Night Show: Προκόπης Αγαθοκλέους και Αργύρης Αγγέλου οι καλεσμένοι στον ΑΝΤ1 Chevron Right