Πολιτική

Συνάντηση Χατζηδάκη – Ελπιδοφόρου: Στο επίκεντρο ομογένεια και επιστροφή νέων στην Ελλάδα

Ο Κωστής Χατζηδάκης συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, συζητώντας για την ομογένεια, τον ρόλο της Αρχιεπισκοπής και τις πολιτικές επαναπατρισμού νέων.

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της Αρχιεπισκοπής στη διατήρηση των δεσμών με την ελληνική ομογένεια και στη διαχρονική «γέφυρα» που δημιουργείται μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο γνωριζόμαστε πάνω από 25 χρόνια. Από τότε που εκείνος ήταν στο Φανάρι και εγώ ακόμα Ευρωβουλευτής.

Τόσο η Αρχιεπισκοπή Αμερικής όσο κι εκείνος προσωπικά παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των δεσμών της ελληνικής ομογένειας με την πατρίδα μας.

Στη συνάντησή μας, λοιπόν, συζητήσαμε, μεταξύ άλλων, για το έργο της Αρχιεπισκοπής και για την ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ που παραδοσιακά λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ Αθηνών και Ουάσιγκτον.

Παράλληλα, συζητήσαμε για τις πολιτικές που προωθούμε με στόχο την επιστροφή στην Ελλάδα των νέων παιδιών που ζουν στο εξωτερικό. Ήδη το 2023 για πρώτη φορά αυτοί που γύρισαν πίσω ήταν περισσότεροι από αυτούς που έφυγαν. Και η προσπάθειά μας φυσικά συνεχίζεται.

Γνωρίζουμε ότι η αγάπη των Ελλήνων της διασποράς για την πατρίδα, σε συνδυασμό με την πρόοδο στην οικονομία, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επιστροφή ακόμη περισσότερων νέων.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Τσίπρας Chevron Left
Οι παράδοξες σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον... ΣΥΡΙΖΑ
Οι αγρότες μπήκαν στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου - Σταμάτησαν οι πτήσεις (Βίντεο)
Chevron Right