Πολιτική

Πέτη Πέρκα: «Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να ανασυγκροτηθεί μέσα από σχολεία και ιστοσελίδες»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο 1ο ΕΠΑΛ Πετρούπολης, όπου αναρτήθηκε πανό της Χρυσής Αυγής «Όχι στον μύθο του Πολυτεχνείου»
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τον κώδωνα του κινδύνου για επαναδραστηριοποίηση της Χρυσής Αυγής μέσα από το διαδίκτυο αλλά και οργανωμένες παρεμβάσεις σε σχολεία έκρουσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Η βουλευτής Φλώρινας χαρακτήρισε «ιστορική νίκη της δημοκρατίας και του αντιφασιστικού κινήματος» την τελεσίδικη καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι οι μηχανισμοί της όχι μόνο δεν εξαφανίστηκαν, αλλά επιχειρούν πλέον να ανασυγκροτηθούν αξιοποιώντας ιστοσελίδες, δημόσιες παρεμβάσεις και δράσεις στρατολόγησης νέων ανθρώπων.

«Η εγκληματική αυτή οργάνωση επιχειρεί οργανωμένα να ανασυγκροτηθεί, αξιοποιώντας το διαδίκτυο, τη δράση σε σχολεία και τη στρατολόγηση νέων ανθρώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Πέτη Πέρκα κατήγγειλε πως ιστοσελίδες που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή και τη νεολαία της συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, παρά την τελεσίδικη καταδίκη της οργάνωσης, φιλοξενώντας —όπως είπε— ναζιστικό, ρατσιστικό και βίαιο περιεχόμενο.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε σειρά περιστατικών σε σχολεία της Αττικής και της περιφέρειας, κάνοντας λόγο για οργανωμένη παρουσία ακροδεξιών ομάδων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο 1ο ΕΠΑΛ Πετρούπολης, όπου – λίγο πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου – αναρτήθηκε πανό με το σύνθημα «Όχι στον μύθο του Πολυτεχνείου» και την υπογραφή της Χρυσής Αυγής, ενώ ομάδα μαθητών επιχείρησε μέσω κατάληψης να ματαιώσει τη σχολική γιορτή.

Όπως ανέφερε, ανάλογα περιστατικά καταγράφηκαν και σε σχολεία της Μεταμόρφωσης, ενώ σε άλλες περιπτώσεις υπήρξαν ναζιστικά συνθήματα, εκφοβισμοί μαθητών και επιθέσεις σε αντιφασίστες νέους.

Η πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς στάθηκε ιδιαίτερα και στην υπόθεση 16χρονου μαθητή που συνελήφθη έξω από σχολείο της Πετρούπολης έχοντας στην κατοχή του μπαλτά 29 εκατοστών.

«Η δημοκρατία δεν μπορεί να περιμένει την επόμενη εγκληματική επίθεση ή την επόμενη δολοφονία για να ενεργοποιηθεί», σημείωσε με έμφαση.

Μέσα από την επίκαιρη ερώτησή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, η Πέτη Πέρκα ζητά να πληροφορηθεί ποια συγκεκριμένα νομικά και θεσμικά μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση ώστε να αποτραπεί η επαναδραστηριοποίηση της Χρυσής Αυγής μέσω ιστοσελίδων, δημόσιων παρεμβάσεων και οργανωμένων δράσεων σε σχολεία.

Παράλληλα θέτει ερωτήματα για το γεγονός ότι ιστοσελίδες που – όπως υποστηρίζει – συνδέονται ευθέως με τη Χρυσή Αυγή και τη νεολαία της συνεχίζουν να λειτουργούν, ζητώντας να διευκρινιστεί αν έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες βάσει του Ποινικού Κώδικα, του αντιρατσιστικού νόμου και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Γωγώ Μαστροκώστα Chevron Left
Ώρες αγωνίας για τη Γωγώ Μαστροκώστα – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση