Η Μέριλ Στριπ και η Αν Χάθαγουεϊ επανενώνονται στο πρώτο teaser trailer, το οποίο κυκλοφόρησε την Τετάρτη (12/11), για την κωμωδία «The Devil Wears Prada 2», που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Πρωτομαγιά του 2026.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Guardian, οι δύο βραβευμένες με Όσκαρ ηθοποιοί επιστρέφουν στους ρόλους των Μιράντα Πρίστλι και Άντι Σαξ, συνεχίζοντας τη δυναμική – και συχνά συγκρουσιακή – σχέση που καθόρισε την αρχική ταινία του 2006.
Το καστ και το σενάριο του «The Devil Wears Prada 2»
Η συνέχεια, με τίτλο «The Devil Wears Prada 2», θα φέρει πίσω τους Έμιλι Μπλαντ και Στάνλεϊ Τούτσι, ενώ ο Κένεθ Μπράνα προστίθεται στο καστ ως νέος σύζυγος της Μιράντα Πρίστλι. Στην ταινία συμμετέχουν ακόμη οι Σιμόν Άσλεϊ, Ρέιτσελ Μπλουμ και Λούσι Λιού, ενώ αναμένονται cameo εμφανίσεις από τις Lady Gaga και Σίντνεϊ Σουΐνι. Η σκηνοθεσία φέρει ξανά την υπογραφή του Ντέιβιντ Φράνκελ, όπως και στην πρώτη ταινία, βασισμένη στο best seller της Λόρεν Γουάιζμπεργκερ.
Στο «The Devil Wears Prada 2», η Μιράντα Πρίστλι έρχεται αντιμέτωπη με την κατάρρευση της βιομηχανίας περιοδικών και αναγκάζεται να συνεργαστεί με την πρώην βοηθό της, Έμιλι Μπλαντ, η οποία πλέον ηγείται ενός πολυτελούς brand με ισχυρό διαφημιστικό budget. Η νέα ταινία ήδη προσελκύει παγκόσμιο ενδιαφέρον, με φωτογράφους και θαυμαστές να εντοπίζουν τα γυρίσματα από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης μέχρι το Μιλάνο.
Επιστροφή στο σινεμά για τη Μέριλ Στριπ
Η Μέριλ Στριπ, που ήταν υποψήφια για Όσκαρ για τον ρόλο της Μιράντα Πρίστλι στην πρώτη ταινία, επιστρέφει στον κινηματογράφο για πρώτη φορά μετά το «Don’t Look Up» (2021). Πρόσφατα, μάλιστα, συμφώνησε να πρωταγωνιστήσει στο ψυχολογικό θρίλερ «Useful Idiots» δίπλα στη Σιγκούρνι Γουίβερ.
Επισημαίνεται ότι η αρχική ταινία του 2006 είχε συγκεντρώσει πάνω από 326 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και ενέπνευσε ένα επιτυχημένο μιούζικαλ στο West End του Λονδίνου.
«Μια δίκαιη απεικόνιση με χιούμορ και Μέριλ Στριπ»
Η Μιράντα Πρίστλι θεωρείται ευρέως βασισμένη στην Άννα Γουίντουρ, τη θρυλική αρχισυντάκρια του περιοδικού «Vogue», από το οποίο έχει ανακοινώσει την αποχώρησή της.
Σε πρόσφατη δήλωσή της, η Άννα Γουίντουρ σχολίασε την πρώτη ταινία, λέγοντας: «Είχε πολύ χιούμορ, είχε πνεύμα, είχε τη Μέριλ Στριπ, δηλαδή ήταν η Έμιλι Μπλαντ, όλοι τους ήταν υπέροχοι. Τελικά, νομίζω ότι ήταν μια δίκαιη απεικόνιση».


